Onder de loep:

TC

Telecine Components projector


Telecine Components uit Duitsland levert onderdelen voor het vervaardigen van een scanner. De scanners kunnen op verschillende manieren werken, met een gewone camera of machine-vision camera. Er worden onderdelen geleverd voor de verlichting en het ombouwen van een Bauer projector. Hun site is zeer uitgebreid met goede voorlichting.


Met een Machine Vision camera wordt een Bauer projector gebruikt waarvan de vlinder is verwijderd. Op de hoofd-as wordt een schijfje met optocoupler geplaatst die voor de puls van een trigger zorgt die de camera aanstuurt. Op deze manier wordt beeldje voor beeldje opgenomen. Het uiteindelijke resultaat is buitengewoon goed te noemen. Voor een klein budget is dit een goede investering en is de kwaliteit belangrijk beter dan de FlashScan8 of FlashScan HD. De kwaliteit komt aardig in de buurt van de Müller HM73 datascanner.


De Machine Vision camera is van Imagingsource uit Duitsland en wordt geleverd met bijbehorende software. De camera is er in verschillende uitvoeringen.


Enkele voorbeeldfilmpjes op Youtube.