Onder de loep:

MovieStuff

Moviestuff projector


Moviestuff maakt gebruik van twee technieken n.l. direct projecteren op een ccd en de z.g. veldlenstechniek. De veldlenstechniek werd vroeger ook wel in professionele scanners gebruikt. Door tussen twee lenzen te projecteren ontstaat een virtueel beeld die aan de andere kant met een camera kan worden opgenomen. Om het beeld goed zichtbaar te maken dient het geheel bijzonder goed uitgericht te zijn. Voor het filmtransport maakt Moviestuff gebruik van eenvoudige projectoren die lijken op speelgoed.

De DV8 Sniper Pro scand beeldje voor beeldje en worden de beelden met een programma van Alternaware opnieuw naar film gebracht. Het apparaat kost 7295 dollar en levert voor deze prijs een goed resultaat.

Deze twee systemen maken gebruik van de veldlenstechniek. De projector en de veldlezen zijn stabiel opgebouwd. Aan de andere kant van de veldlenzen wordt het beeld opgenomen en kan dit met iedere willekeurige videocamera. Als de camera niet stevig wordt gemonteerd ontstaat ook hier onscherpte door instabiliteit. De veldlenstechniek levert een goed beeld maar dient in een duistere ruimte gewerkt te worden.