Onder de loep:

Elmo

Elmo TRV-S8 projector


De Elmo TRV is gemaakt in de jaren 80 en speciaal ontwikkeld voor het digitaliseren van smalfilms naar video. De projectoren van Elmo waren van een goede en robuuste kwaliteit. Zo ook deze machine. Nadeel is, dat alles is gebaseerd op een techniek van zo'n 30 jaar geleden. Naar video schrijven was het uitgangspunt.

Standaard is deze projector voorzien van een eenvoudige ccd camera met slechts 270 beeldlijnen. De uitgang is composite. De lichtbron is halogeen 6 volt 10 watt (type JDR). De lens is 16 mm f=1.4. Om synchronisatie met de camera te krijgen, is de beeldsnelheid van de projector aangepast.


De projector draait niet met 18 en 24 beelden per seconde doch met 16 2/3 en 25 beelden per seconde. Films die zijn opgenomen met 18 bps, zoals de meeste, draaien met deze projector 9% te langzaam en dienen softwarematig op snelheid te worden gebracht. De vlinder heeft 5 openingen. De kwaliteit met de standaard camera is voor de huidige norm matig tot slecht te noemen. Kleur en scherpte komen flink te kort.