Onder de loep:

CTM Debrie

Memory en HD Box


CTM DeBrie, een aanbieder uit Frankrijk heeft twee scanners op de markt gebracht, de Memory en de HD Box. Beide werken met een 3 CCD videocamera maar welke camera is gebruikt wordt niet medegedeeld.

Zoals bij MWA is ook hier gekozen voor het verstoppen van de camera. Men mag niet weten wat er in zit. De specificaties doen verraden dat het hier een gewone videocamera betreft.

Je kunt interessant doen over het systeem, zoals linkse afbeelding toont, maar het blijft een verborgen camera die van films niet meer dan een video-opname maakt. Van scannen is dan ook hier geen spraken.

De Memory kan films tot 17,5 mm digitaliseren en de HD box kan tot 9,5 mm gaan. De Memory kan zowel magnetisch als optisch geluid tijdens het digitaliseren synchroon meenemen. Dit is dan ook het enige voordeel van video-opnamen.


De testfilm die we hebben laten maken is geheel naar verwachting; niet meer of minder dan een video-opname van onze smalfilm. Dit resultaat kan men met ieder willekeurige projector realiseren.